Adventní pohádka v Jizbici: Mikuláš, sníh a tvoření s vílami

Adventní pohádka v Jizbici: Mikuláš, sníh a tvoření s vílami

První adventní víkend patří pravidelnému setkání dětí s Dobrými vílami a Mikulášem v Jizbici, kam jezdíme pravidelně. Ten letošní nebyl výjimkou. V pátek jsme i přes bohatou sněhovou nadílku na silnicích dojeli s menším či větším zpožděním.

Hned v pátek večer nás poctil návštěvou Mikuláš se svou známou partou. Za básničku předali dětem dárečky. Večer jsme strávili společnými hrami.

V sobotu nás vylákala ven nová sněhová nadílka, ve které se bořili nejen ti nejmenší. Procházka do lesa byla pohádková, děti se vesele válely ve sněhu a vytvořili jsme spoustu zimních fotek. Zbytek dne jsme pak strávili tvořením věnců a svícnů, které si děti odvezly do svých domovů.

Sobotní večer jsme završili diskotékou, kde se vybláznily téměř všichni. Nedělní ráno bylo opět kouzelné, a tak šly děti buď ven, nebo hráli a zpívali vánoční písničky v hudebním kroužku.

Jako každý rok před Vánoci jsme společně navodili kouzelnou atmosféru a připomněli si, že adventní čas je o tom být spolu a užít si společné aktivity.

Z dětského domova v Pyšelích nám přišla tahle hezká zpětná vazba: ,,Moc vám děkujeme, všechny holky přijely spokojené. Dle vyprávění bylo zážitků spousta. Bětuška je u nás krátce a ještě nic podobného nezažila, proto jsme měli trochu obavy, jestli to zvládne. Byla ale nadšená. Jen ji mrzelo, že pobyt končí a jede se domů.”

Tak přesně proto to děláme! Děti jsou šťastnější a spolu děláme věci, které baví nás i je!
Zatímco sníh taje, nám i dětem vzpomínky zůstávají a budou nás hřát celou zimu. Alespoň v to doufáme!