Benefiční aukce Dobrých víl

Benefiční aukce Dobrých víl

Dobré víly pomáhají a objímají děti z dětských domovů už sedm let. I letos to oslavily velkolepým aukčním večerem na Novoměstské radnici, kde se 19. září dražila umělecká díla, nevšední zážitky a spojení “dobrý skutek” prostupovalo atmosféru celého slavnostního večera.

Večerem provázel pohotový herec, moderátor i dobrý vílák, Petr Vančura. Dohromady se dražilo 93 položek, z nichž velká část prošla tichou aukcí. Část uměleckých děl a ručně malovaných pohlednic darovaly samy děti z domovů. V hlavní aukci pak hosté přihazovali za velká umělecká díla od umělců jako Vladimír 518, Lukáše Miffka, Mikoláše Růžičky nebo fotografie od Bet Orten. Do dražby šly ale nejen věcné předměty, ale i zážitky. Šlo o soukromé prohlídky vybraných pražských památek, luxusní večeře, běžecký trénink s olympioničkou. Sladkou třešničkou byl dort, který vílám darovala Ivka z minulého ročníku soutěže Masterchef. Všech 93 položek se vydražilo za nádherných 400 tisíc korun, díky nimž mohou Dobré víly plánovat další tábory, víkendové pobyty i výlety s dětmi nebo za dětmi. Všichni totiž ví, že objetí je víc než hračka a zážitek nám nikdo nevezme. Díky štědrým dárcům tak víly dětem dopřejí neobyčejně strávené chvíle a vykouzlí nespočet radostných úsměvů.

Sváteční atmosféru celého večera umocnilo vystoupení nadaného klavíristy Roberta Ference, který sám vyrůstal v dětském domově. Po ukončení aukce víly společně zakrojily narozeninový dort s číslem sedm a společně se radovaly nad vydařenou benefiční akcí. „To, co děti prožily neovlivníme, ale chceme, aby věřily, že mohou být v životě šťastné. Zároveň děkujeme všem darujícím a lidem, kteří nás jakkoliv podporují. Jen díky něm se můžeme posouvat dál a pomáhat na více místech, kde je nás třeba,” říká Angelika Nevěřilová, zakladatelka Dobrých víl.