Malí filmoví fanoušci si užili Zlín film festival

Malí filmoví fanoušci si užili Zlín film festival

První červnový den nepatřil jen běhu v Českých Budějovicích. Skvělé aktivity pro děti z dětských domovů se konaly i v moravské části republiky.

Na Zlín Film Festival jsme vyrazili už potřetí a celý den byl perfektně zorganizovaný a přinesl dětem super zážitky. Dopoledne jsme zamířili do kina, kde mladší děti zhlédly film "Příběh lištiček" a starší si užily promítání "Kensukeho království". Samozřejmě nechyběl ani popcorn, který doplnil pravý kino zážitek. Po filmu jsme se sešli na společném obědě, který jsme pojali jako piknik s pizzou.

Odpoledne měly starší děti volný program s možností výběru z různých workshopů. S mladšími dětmi jsme navštívili workshop ruchování, kde si děti vyzkoušely, jak se vytvářejí zvuky k animovaným filmům. Zkoušely šustění stromů, kroky postav, vrzání vrat a mnoho dalšího. Tento workshop měl velký úspěch jak u dětí, tak u dospělých. Zpočátku se děti styděly, ale jakmile se zapojil první odvážlivec, následovali i ostatní. Po zbytek odpoledne si děti užívaly různé soutěže a zajímavé stanoviště připravené v rámci festivalu. Na závěr nás přišli pozdravit Bob a Bobek a herečky Darija Pavlovičová a Alžběta Malá. Děti měly možnost se s nimi vyfotit a prohodit pár slov.

Velké poděkování patří společnosti ABB za tuto skvělou příležitost. Děti odjížděly spokojené a nadšené, o čemž svědčí i jejich přání se příští rok vrátit. Organizace dne byla skvěle zvládnutá, s vyváženým mixem organizovaných aktivit a volného času. Občerstvení bylo vynikající a celý den proběhl hladce. Jeden z dětských domovů sdílel: „Bylo to moc prima. Nabitý program, ty ruchy ve filmu mě unesly. Pavlínka v buse říkala, že nechce odjet. V neděli jsme to vypravovali Elišce, tak jsem na dětech viděla, jak to na ně působilo. Co všechno si pamatovaly. Moc děkujeme, byl to krásný den.“

Akce se zúčastnily tři dětské domovy – Dolní Čermná, Olomouc a Přerov. Zlín Film Fest se opět ukázal jako fantastická událost pro děti, která jim přináší radost a nové zážitky. Děkujeme všem, kdo se podíleli na organizaci tohoto dne, a těšíme se na další ročník!