Nejlepší týden na Zvonařce přinesl spoustu radosti

Nejlepší týden na Zvonařce přinesl spoustu radosti

Letošní letní tábor na Boudě Zvonařce v malebném prostředí Krkonoš přivítal 23 dětí z šesti různých dětských domovů. Celý týden byl plný zábavy, soutěží, vzdělávacích aktivit a nezapomenutelných zážitků. První dva dny byly slunečné, což umožnilo dětem strávit čas u bazénu a užít si koupání. Jedním z nejzábavnějších momentů byla velká vodní bitva.

Děti byly rozděleny do čtyř týmů, které soutěžily v různých disciplínách. Sportovní turnaje zahrnovaly fotbal a badminton a další sporty. Dny jsme zpestřili i vědomostními úkoly a kvízy. Týmy byly složeny z dětí z různých dětských domovů, což podpořilo navázání nových vztahů a týmovou spolupráci. Jeden z největších vrcholů tábora byla túra do hor, kde někteří odvážlivci přespali v útulně. Někteří se vydali s vílákem Tondou až na vrchol Sněžky.

Každé ráno bylo věnováno různým aktivitám, včetně filmového rána, návštěvy Krkonošského muzea ve Vrchlabí a vědomostních otázek. Děti si také užily pumptrack ve Vrchlabí, kde mohly jezdit na skatech, hrát s míči a trénovat rovnováhu na balanční desce.

V pátek se děti chopily iniciativy a připravily program pro dospělé, organizovaly kvízy a hry, což ukázalo jejich organizační schopnosti. Přednášky od víly Káji se zaměřily na finanční gramotnost a sexuální výchovu, což bylo obohacující nejen pro děti, ale i pro dospělé. Děti byly odměněny za aktivní účast v diskusi. Páteční večer byl ve znamení vyhlášení vítězů, diskotéky a oslav Harryho 20. narozenin. Sportka Irča zařídila překvapení v podobě pozdravu od Pokáče do telefonu. Promítání fotek z celého týdne připomnělo všechny krásné okamžiky, které děti prožily.

Užili jsme si i kreativní aktivity jako stavění bunkrů pro týmy, malování na trička i talentovou soutěž, kde děti předváděly scénky, tanec a netradiční sporty. Každý účastník byl odměněn, což motivovalo děti k dalším výkonům.

Letní tábor v Krkonoších s Dobrými vílami byl pro děti z dětských domovů nejen zábavou, ale také zkušeností, která jim pomohla rozvíjet se v různých oblastech. Děti si dlouho budou pamatovat soutěživost, týmovou práci a nové zážitky, které na táboře prožily a už teď se těší na příští ročník.