Olympijské hry pod Blaníkem si užilo téměř 50 dětí

Olympijské hry pod Blaníkem si užilo téměř 50 dětí

Druhý tábor letošního roku se uskutečnil jako vždy v Jizbici pod Blaníkem, kde hned první večer vzplál "olympijský oheň". Vílí dobrovolníci uvítali děti v kostýmech a zahájili velkou táborovou olympiádu ve velkém stylu.

Každý den přinesl nové nejen sportovní aktivity a děti si tak mohly vyzkoušet klasické disciplíny, včetně hodu oštěpem s naší vílou a olympioničkou Irčou nebo neobvyklejší sporty jako třeba hod kladivem(tím z garáže :-)) či hod vajíčkem.

Dopoledne děti trávily na kroužcích, které si samy vybraly a možností bylo opravdu mnoho. Od šití, přes malování, tvorbu náramků, řezbářství, fotbal, hudební kroužek, jógy až po focení, běh nebo děvčátky tolik oblíbený beauty kroužek.

Počasí nám víc než přálo, a tak jsme jeden den vyrazili na výlet na naučnou stezku a zakončili odpoledne u rybníka. Tam si děti vyzkoušely paddle board, což pro mnohé z nich byla úplně nová zkušenost.

Každoročním vyvrcholením tábora byla talentová soutěž, kde děti předvedly své schopnosti a dovednosti, ať už zpěvem, tancem, nebo jinými uměleckými výkony. Večer nechyběl ani táborák, kde jsme si všichni společně zazpívali, opekli špekáčky a pak se ti odvážnější vydali na stezku odvahy do lesa.

Jeden večer jsme strávili i promítáním tematického filmu Asterix a Olympijské hry a nechyběl ani popcorn.

Velký dík patří našim dobrovolníkům, kteří se starali o to, aby vše proběhlo hladce a děti si tábor maximálně užily.

Děti si z tábora odnesly nejen medaile a krásné mikiny na památku ale především spoustu krásných letních vzpomínek, které jim zůstanou na celý život. My se už teď těšíme na další dobrodružství, která nás společně čekají!