Slunce, sport, cukrová vata i spoustu lásky s Dobrými vílami

Slunce, sport, cukrová vata i spoustu lásky s Dobrými vílami

Děti z šesti dětských domovů vyrazily na víkend plný her a nových zážitků s Dobrými vílami. Tradičně se tyto pobyty konají v Jizbici pod Blaníkem.

Většina dětí víly už znala, ale někteří vyrazili úplně poprvé. Dotazy typu „co tu budeme dělat, nikoho tu neznáme“ se ze začátku jen hemžily. Na konci víkendu se ale nikomu domů nechtělo. „Nevěděla jsem, jak to bude, ale moc se mi tu líbilo a chtěla bych přijet znovu,“ svěřila se Vaneska z dětského domova v Boršově nad Vltavou. Pro tři holky z jižních Čech to byla první zkušenost s vílami a byly nadšené. Od pana ředitele pak přišla krásná zpráva. „Naše tři děvčátka se vrátila z víkendu pod Blaníkem s nadšením. Moc se jim líbilo, děkujeme,“ napsal.

Program byl nabitý jako vždy. Kluci i holky hráli fotbal, basket a spoustu dalších sportovních aktivit. Míče a pálky si užívali i naši dobrovolníci. „Nikdy jsem nehrála tolik míčových sportů za tak krátkou dobu,“ smála se naše koordinátorka dobrovolníků Barča.

Kromě sportů nás přijeli navštívit Domča a Honza z Moderní sebeobrany, aby dětem ukázali, jak se bránit šikaně, nebo cizím dospělým na ulici. Táborem se pak ještě nějakou dobu neslo zvučné „pomoooc úchyl“, což děti velmi bavilo, ale také se ukázalo, že je to skvělý způsob, jak na ulici upoutat pozornost a uchránit se napadení.

Zbytek víkendu pak tradičně zaplnily hry, vyrábění, malování, hudební kroužek a večerní diskotéka. Úžasnou sladkou tečku obstarala víla Karolína, která dovezla stroj na cukrovou vatu. Točení vaty tak na pár hodin zabavilo dospělé a děti byly radostí bez sebe z cukrové nadílky.

Víkend se podařil a počasí slunečnou nadílkou připomínalo spíš letní tábor. Děti měly možnost zažít něco nového, vně všedních dní, potkat se s dětmi z jiných domovů, pochopit, že v tom nejsou samy a zažít lásku a pozornost Dobrých víl.