Tábor s vílami aneb naše krkonošské dobrodružství

Tábor s vílami aneb naše krkonošské dobrodružství

Zažili jsme super akční tábor v Krkonoších, v horské boudě Zvonařka nedaleko Vrchlabí.  Opět jsme uspořádali dobrodružný týden pro 25 statečných dětí z dětských domovů.

Nenudili jsme se ani minutu! Naši stateční víláci a víly vymysleli pro děti náročný, ale zábavný program. Venca a jeho tým se postarali o parádní program a dohromady jsme za celý týden nachodili 80 km. První den jsme absolvovali 25 km túru s výšlapem na rozhlednu. I ostatní dny se nesly ve sportovním duchu. Zkusili jsme lukostřelbu, soutěžili jsme ve stolním tenise, hráli jsme fotbal (do kopce!) a další týmové sporty. Jeden den jsme strávili u rybníka, kde jsme si mohli vyzkoušet skatování ve skate parku, jízdu na kole na pump tracku nebo kolečkové brusle. Vhod přišel po tom všem dětem rybník, kam skákaly z mola a cachtaly se až do večera. A jaké by to bylo léto bez pikniku, letního kina a opékání špekáčků?

Na plavání došlo i v bazénu, když zrovna venku pršelo a předposlední den jsme se otužovali v horské říčce. Největším dobrodružstvím ale bylo spaní v horách pod širákem. Nejdříve to vypadalo, že venku přespí jen pár dětí, ale vzájemná motivace zafungovala a pod hvězdami nakonec spali skoro všichni.

Srdečně děkujeme všem našim dárcům, kteří nám umožnili uspořádat tento neuvěřitelný zážitek pro děti. Takže až příští rok zase vyrazíme na tábor, víme, že čekáme na nás spoustu dobrodružství, smíchu a nezapomenutelných okamžiků ve společnosti skvělých dětí!