Velikonoční víkend v Jizbici

Velikonoční víkend v Jizbici

Spoustu velikonočního i jiného veselí přinesl první aprílový víkend vílám i dětem. Jako každý rok na jaře jsme vyrazili do rekreačního střediska Jizbice pod Blaníkem, kde už nás velmi dobře znají. Jezdíme tam totiž několikrát do roka a pokaždé je to velká akce.

V pátek se sešly děti z pěti dětských domovů, hráli jsme vybiku, fotbal, jezdili na skatu. Večer pak přišla na řadu pantomima a společenské hry.

Po sobotním budíčku a snídani nás potěšil krásný slunečný den, a tak jsme zase vyrazili ven chytat paprsky. Někteří se vydali na jarní výběh po lese s vílou Klárou, která děti trénovala v běhu. Odpoledne jim pak ukazovala a předváděla první pomoc na figuríně. Také nás přijel navštívit barber Mates, který z kluků udělal fešáky se stylovými účesy. Do parády si vzal i pár děvčat a všichni byli z nových sestřihů nadšení.

Při odpolední bojovce se děti rozřadily do týmů a hledaly obálky s hracími penězi, za které si pak kupovaly velikonoční laskominy a trička. Ty si pak vymalovávaly ve vílím a velikonočním dekoru. Sobotu jsme zakončili bujarou diskotékou s našimi oblíbenými táborovými hity.

Nedělní dopoledne pak proběhlo v tvůrčím duchu. Tvořili jsme slepičky, zajíčky, dekorativní věnečky a pletli pomlázky.

Děti si opět odvezly spoustu nových zkušeností, vzpomínek a už teď se s námi těší na další intenzivní setkání.