Veselý Mikuláš a hodný čert v Jizbici

Veselý Mikuláš a hodný čert v Jizbici

K začátku prosince patří Mikuláš a nejinak tomu bylo i na zimním víkendovém pobytu v Jizbici, kam Dobré víly s dětmi vyrazily strávit kousek adventu.

Natěšené děti z pěti dětských domovů přijely už v pátek v podvečer, ubytovaly se a společně hrály hry. Sobota pak přinesla ryze předvánoční atmosféru. Děti s vílami tvořily nepečené cukroví ve tvaru sněhuláčků, zdobily si perníčky a hlavní část dopoledne děti vyráběly adventní věnce. Naše víla a pěstounka Hedvika přivezla spoustu větví, ozdob, svíček a nejrůznějších vychytávek, a tak si každé dítě mohlo vytvořit věnec podle sebe. Fantazii se meze nekladly.

Sobotní odpoledne děti strávily venku, kde na ně přes noc počkala menší sněhová nadílka. I tak si ji ale užily, postavily sněhuláka a i na koulovačku došlo. Odpoledne za námi přijel programátor Michal Roth, který děti seznamoval se základy programování. Učily se je na malých roztomilých svítících robotech a zkoušely jim naprogramovat cestu. Větší děti pak Michal seznámil s programováním elektronických komponentů, které se spojují jako lego.

Po večeři už dětičky nedočkavě vyhlížely vzácnou mikulášskou návštěvu. Delegace nezklamala a spolu s andělem a hodným čertem si s dětmi pěkně povykládala, poslechla si písničky a básničky a rozdala nadílku. Na strach nebyl prostor, neboť čert byla víla Lucka, a ta se s dětmi spíš směje a chová je, než aby je doopravdy strašila. Celý večer proběhl v přátelské a klidné atmosféře a víly ho završily diskotékou, na kterou se vždycky všichni těší. DJ Vláďa totiž ví, jak se podmanit publikum a pouští tábory ověřené klasiky, které sklízí úspěch na všech frontách.