Vzali jsme děti na filmový festival

Vzali jsme děti na filmový festival

V sobotu 3. 6. jsme se vydali na dobrodružný výlet do Zlína, který byl plný akce a filmového kouzla. Společně jsme se sešli se 36 dětí ze 4 dětských domovů - DD Dolní Čermná, Přerov, Olomouc a Hranice. Hned na začátku nás čekaly aktivity u stánku ABB, který nám odkryl tajemství programování a dokonce jsme si mohli vyzkoušet ovládání robota. Děti nové technologie bavily a zkusily si s nimi pracovat.

Poté jsme zamířili do místního kina, kde jsme si užili filmový zážitek. Menší děti zkoukly nad Dětmi Nagána, zatímco starší se ponořily do Časů letních tajemství. Bylo hezké vidět, jak všichni děti vydržely věrně držet krok s dějem až do samého konce.

Po projekci jsme se přesunuli do parku, kde jsme si na pikniku sdíleli naše dojmy z filmů. Odpoledne jsme si užili program filmového festivalu, který nám nabídl stánky České televize, Českého rozhlasu a dokonce jsme se ocitli v prostředí virtuální reality. Menší děti se zapojily do soutěží a navštívily stánek Déčka.

A aby toho nebylo málo, přišlo další nečekané překvapení. Návštěva Marty Dancingerové, talentované herečky, která s námi rozjímala o světě herectví a sdílela své zkušenosti.

Rádi bychom vyjádřili obrovskou vděčnost společnosti ABB, která nám umožnila prožít tento úžasný zážitek. Jejich podpora nám otevřela dveře do filmového světa a my jsme si toho nesmírně vážili.